MAGBALLONGER*

 

läkare: dr. R. Adamson.

Endoskopi (gastroskopi)  ingår i priset.

Blodprover  ingår i priset.

Bedövning (narkos) ingår i priset.

Stannar på kliniken (och övernattning) ingår i priset.

**

Om du är beredd att hålla dieten och röra på dig, är magballong ett mycket effektivt och bekvämt sätt att gå ner i vikt. Eftersom en fylld magballong ger dig en snabbare mättnadskänsla, är det lättare att hålla dieten och gå ner i vikt. Den förväntade viktminskningen kan sträcka sig från 10 till 25 kg.

HUR GÅR HELA PROCESSEN TILL?

Vi erbjuder två typer av ballonger – 6 månaders ballonger och nyare 12 månaders Spatz-ballonger.

I samband med att vi fastställer tiden för operationen, går vi tillsammans igenom dina förväntningar. Vi bedömer ditt allmänna hälsotillstånd samt genomför undersökningar och mätningar. Vi fastställer även ditt BMI.

Utifrån dessa uppgifter ger vi dig en prisoffert. Samtidigt erbjuder vi dig lämpliga datum för operationen.

Om datumen inte passar, ber vi dig att återkomma med nya datum, så att du därefter kan bekräfta en bokning och sedan fortsätta med rådgivning via e-post och/eller telefon.

12 timmar före operationen ska du inte inta någon fast föda eller vätska.

Införseln av magballongen utförs av dr Rein Adamson, som har mycket stor erfarenhet på detta område, med över 1 000 operationer under tjugo års verksamhet.

Själva operationen varar från en halvtimme till en timme. Ballongen förs in i magsäcken utan kirurgiskt ingrepp. Ballongen fylls sedan med saltlösning.

Efter operationen stannar du kvar på kliniken över natten.

Återhämtningen från operationen kan ta ett par veckor, då du måste hålla dig till flytande kost och först därefter kan börja träna magsäcken med fast föda. Under de första dagarna kan du känna lite obehag i magsäcken, men du behöver inte vara orolig, ballongen utgör ingen hälsorisk.

Efter 6 eller 12 månader avlägsnas ballongen. Om din kroppsvikt är mycket hög, kan denna procedur upprepas efter ett kort intervall. Tänk ändå på att ballongen enbart är ett hjälpmedel och det är viktigt att du själv håller koll på vad du stoppar i dig och att du rör på dig.

För att ytterligare förbättra resultatet, kan man fylla en 12-månaders Spatz-ballong med extra vätska efter 2–3 månader.

VAR UTFÖRS OPERATIONEN?

Hela processen sker i Tallinn, på en modern klinik, ungefär en timmes flygresa bort. Ett femstjärnigt hotell väntar på dig med nordisk servicekvalitet och attraktiva priser.

På vår klinik har många framgångsrika operationer utförts varje år, med över 300 patienter från Skandinavien, förutom lokala patienter. Vi har mycket god erfarenhet av att organisera utländska patienters behandlingar och resor, med målet att säkerställa bästa möjliga estetiska resultat och patientsäkerhet.

Klinikpersonalen är alltid mycket vänlig och hjälpsam och utför sina uppgifter med stor professionalism.

Kontakta oss gärna om du vill få mer information eller har några frågor kring operationen.

Ring tel. +46 736 36 36 90 eller skicka e-post till info@mediresor.se

(c) Mediresor

* Exemplen som ges i texten är generella och kan variera beroende på patienternas behov. För ytterligare information kontakta läkare.

** Detta är en verklig rekommendation från vår kund. Också vara medvetna om att sådana resultat kan varken utlovade eller garanterade.